Járműipari biztonságtechnikai szakmai nap

Az NTPCrash projekt járműipari biztonságtechnikai szakmai napja Győrben kerül megrendezésre. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával megvalósuló NTPCRASH projektben Járműipari biztonságtechnikai szakmai nap kerül megrendezésre február 29-én Győrben. A projekt egy multidiszciplináris kutatási program, melynek lényege egy közlekedésbiztonsági rendszer kidolgozása gépjármű-biztonságtechnikai, balesetvizsgálati, szakmai standardok fejlesztésével, ütközési kísérletekkel.


Legfontosabb célja, hogy átfogó tudásalapú közlekedésbiztonsági kutatások és járműkísérletek által megvalósuló magas színvonalú fejlesztések révén hozzájáruljon a járművek közlekedésbiztonságának javításához, a balesetek számának és következményeinek csökkentéséhez.

A projektpartnerek kutatást végeznek a gépjárműben utazók mozgása, a járművek deformációs viselkedése, az utas-visszatartó rendszerek hatékonyságának vizsgálata céljából, továbbá a mechanikai hatásoknak kitett alkatrészeket anyagvizsgálati módszerekkel vizsgálva értékelik a deformáció mechanizmusát. A kísérleti eredmények alapján javaslatokat tesznek a járművek konstrukciós kialakítására vonatkozóan is.

Jelen rendezvény célja a projektben elért kutatási eredmények és fejlesztések bemutatása, piaci hasznosításának vizsgálata az ipari érintettek jelenlétében.

 

NTPCrash projekt járműipari biztonságtechnikai szakmai napja:

Időpont: 2012. február 29. szerda, 09:30

Helyszín: Győr (Pontos helyszínről később adunk tájékoztatást.)

 

A korlátozott befogadóképesség miatt jelentkezéseket érkezési sorrendben tudunk fogadni. Kérjük, jelentkezését a mellékelt regisztrációs lap visszaküldésével adja le legkésőbb 2012. február 24-ig faxon (96/319-467) vagy e-mailen (roland pont dancsecs kukac westpa pont hu).

A projektről bővebb tájékoztatást ITT talál.

A szakmai nap programjának részletes leírása innen érhető el.

Kapcsolat

Rákli-Szabados Eszter tudományos titkár

  • SZE, Igazgatási épület 209.
  • Tel.: +3696/503-400/3013
  • E-mail: szabados@sze.hu

Új kiadványaink

 Éves jelentés 2014

 

kutatonok