A Széchenyi István Egyetem hallgatója képviseli hazánkat a Szakmák Olimpiáján San Paulóban 2015-ben

Tóth Eszter a Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézet Ápolás és Betegellátás szakos 3 éves hallgatója I. helyezést ért el a verseny magyarországi döntőjében és helyezésével kvalifikálta magát a 2015-ben San Paulóban megrendezésre kerülő Wordskillsre.

A WorldSkills 2015 Nemzetközi Szakmai Verseny Előválogatója 2014. október 14-15-én zajlott Budapesten. A hallgatók angol és magyar nyelven is megméretettek. A 28 résztvevő közül 4 fő egyetemünk Ápolás és Betegellátás szakos hallgatója volt. Kalatovics Alma (2. éves) 11., Sebestyén Anett (3. éves) 8. Lami Edit (2. éves) 3. és Tóth Eszter (3. éves ) 2. helyezést ért el az előválogatón. A döntőben az első 5 helyezést elért versenyző vett részt így egyetemünk 2 hallgatója is. Lami Edit a döntőben 4., Tóth Eszter 1. helyezést ért el és egyedüli továbbjutóként képviseli Magyarországot a világversenyen. A hallgatóknak komplex szituációkat kellet megoldani, ahol komplex szakmai tudásukat kellett integrálni a gyakorlathoz.

A szakmai felkészítést Kovácsné Dr. Tóth Ágnes egyetemi docens, a nyelvi felkészítést dr. Csendes Ferenc egyetemi docens és Natasha Borbély-Bailey nyelvtanár végezték. 

Balról jobbra:Sebestyén Anett, Tóth Eszter, Kalatovics Alma, Lami Edit