ÚNKP 2017/2018

Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasai számára 2017/2018-as tanév során három konferencia és egy nyomtatásban is megjelentetet tanulmánykötet keretében is lehetőséget biztosítottunk a támogatás segítségével megvalósított kutatásuk eredményeinek bemutatására. 


TANULMÁNYKÖTET

Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasai a kutatási tervükben foglaltak teljesítését egy-egy tanulmányban foglalták össze. A kötethez Prof. Dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, doktori iskola vezető és Prof. Dr. Kóczy T. László egyetemi tanár, az Egyetemi Doktori Tanács elnöke írt bevezető gondolatokat. 

LETÖLTHETŐ TANULMÁNYKÖTET

KONFERENCIÁK

A 2017/2018-es tanév során a SZE 3 ÚNKP konferenciát rendezett a SZE központi győri épületében (9026 Győr, Egyetem tér 1.) az ÚT 114-es konferenciateremben.
Az ösztöndíjasokat a pályázati kategóriák, illetve képzési szintjük alapján három csoportba osztottuk be, de lehetőséget adtunk a 3 konferencián belüli cserékre, akik ezt egyéb kötelező elfoglaltásguk miatt kérték.


Az első konferenciát alap és mester (osztatlan) képzéses (ösztöndíjkategória: ÚNKP-17-1 és ÚNKP-17-2) ösztöndíjasoknak rendeztük 2018. május 9-én, szerdán. A 8 hallgatón kívül ezen a napon mutatta be ÚNKP kutatásának addig elért eredeményei 1 fő doktoradusz a doktori hallgatói- (ÚNKP-17-3) és 1 fő egyetemi docens a fiatal oktató-, kutató 2. (ÚNKP-17-4) kategóriából.

 

A második konferenciát doktorjelölt, doktorandusz ösztöndíjasoknak, a doktori hallgatói kategóriában (ÚNKP-17-3) 2018. május 16-án, szerdán rendeztük. Ezen a konferencián a 11 fő doktori hallgatói kategória ösztöndíjasai mellett 1 fő alpképzéses hallgató tartott előadást.

 

Az utolsó konferenciát a 11 fő posztdoktor ösztöndíjasnak, a fiatal oktató-, kutató 1-2. kategóriában (ÚNKP-17-4) 2018. május 23-án, szerdán rendeztük.

 

A nyilvános konferenciákon lehetőséget biztosítottunk az ösztöndíjasok számára a kutatási témájuk és eredményeik prezentálására szakmai közönség előtt. A konferenciákat mindhárom esetben Molnár Levente - egységes, osztatlan képzéses Zenetanár, gitártanár ÚNKP ösztöndíjas - ÚNKP keretében készített zenei átiratainak Tritonus Gitártrió együttesével adott műsorralszámokkal nyitotta meg. Az egyes előadások bemutatása után tehette fel a közönség a kutatással-, annak folytatásával kapcsolatos kérdéseit az ösztöndíjasok felé. A konferenciák végén lehetőséget biztosítottunk a pályázattal kapcsolatos személyes egyeztetésre is az ÚNKP felelőssel.

 

Cikkek a konferenciákról: 

Kiválóságok mutatták be tudományos eredményeiket

A baktériumok evolúciójától az utazó szerelőig