Beszámoló a tavaszi TMDK és Tehetségnapról

A Széchenyi István Egyetem 2015. április 22-én, szerdán 25. alkalommal rendezte meg a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát, illetve harmadik alkalommal került sor a Tehetségnapra, vagyis a TMDK-hoz kapcsolódó programok egész napos rendezvénysorozattá való kibővítésére.

A Tehetség Nap ünnepélyes megnyitója a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet hallgatóinak előadásával, majd Dr. Komlósi László Imre rektorhelyettes köszöntőjével vette kezdetét. Ezt követően Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta TMDT elnök asszony köszöntötte a megjelenteket és ismertette az egész napos programot.

A 2017-es OTDK-ra a 10 különböző tudományterületen zajló TMDK szekciók során lehetett jogosultságot szerezni. résztvevő 111 egyetemi hallgató közel 100 előadáson mutatta be tudományos vagy művészeti területen elért eredményeit. A folyamatos szakmai ellenőrzést gyakorló 50 konzulens között megtalálhattuk a tanszéki mérnöktől az egyetemi tanárig az egyetem számos tanszékének oktatóit.

A szekcióülésekkel párhuzamosan ún. pánikoldó programok zajlottak, amelyek keretében grafológiai tanácsadáson, önismereti és kommunikációs tréningen vehettek részt az érdeklődők. A délután folyamán több helyszínen izgalmas témaajánló előadásokat hallgathattak meg a résztevők, amelyek inspirációt adhatnak az elkövetkező félévek diákköri dolgozataihoz.

A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia az esti órákban megtartott eredményhirdetéssel és az oklevelek átadásával zárult, 48 hallgató ért el helyezést. Az egész napos programsorozaton mintegy 300 hallgató, oktató és érdeklődő vendég vett részt.

A tavaszi diákköri konferencia és a Tehetségnap megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program támogatta.