Biztonság és Védelem Kultúrája - 2015


a Szent István Egyetem, az Országos Tudományos Diákköri Tanács valamint a biztonság és védelmi szektor 2015. szeptember 4-6. között rendezi meg a Biztonság és Védelem Kultúrája - 2015 elnevezésű első tudományos nyári egyetemét Gödöllőn, a Szent István Egyetemen. 

A nyári egyetem céljai: 

  • Mindenekelőtt felhívni a figyelmet arra, hogy a biztonság és a védelem kultúrájának egyetemes ismerete és művelése az általános értelmiségi képzés részévé kell váljon a magyar felsőoktatási rendszerben, ezzel is elősegítve az ifjúság és a felnőtt társadalom jogkövető magatartásának erősítését, valamint az egyéni és a kollektív biztonságérzet fokozását. 
  • Másrészt az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon már bemutatott, a biztonság és a védelem bármely területén elért legújabb elméleti és/vagy empirikus kutatási eredmények megismertetése és megvitatása, különös tekintettel a világgal valamint hazánkkal szembeni kihívások biztonsági aspektusainak vizsgálatára. 
  • A konferencia előadások számára magyar nyelvű publikációs lehetőséget biztosítani, valamint újabb projektötleteket indukálni a további közös kutatásokhoz.

A jelentkezések elfogadásáról tudományos programbizottság dönt. A programbizottság tervezett összetétele az alábbi linken tanulmányozható.