Díj a „Magyar Egyetemi Főiskolai Sportért” Somogyi Ádám győri egyetemistának

A „Magyar Egyetemi Főiskolai Sportért” hallgatói díjat vehette át Somogyi Ádám, a győri Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikus szakos hallgatója. A rangos elismerést a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ezúttal öt egyetemi hallgatónak adományozta, s közülük Ádám az egyetlen, aki nem sportszervezői szakon tanul.

Ádám 2010 elején kapcsolódott be a győri egyetem Testnevelési és Sportközpontja által sokoldalúan támogatott hallgatói szabadidősport szervezésébe. Azóta főszervezője a Széchenyi Egyetemi Napok sportprogramjainak, s a munkába sikeresen vonta be hallgatótársait is. Somogyi Ádám három éve sikeresen pályázta meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) sport megbízotti tisztségét, amelyet a mai napig betölt. A Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének (SZESE) közgyűlése 2011 májusában négy évre az egyesület elnökségi tagjává választotta.

A versenysportban is aktívan részt vesz Ádám, az egyetem kézilabdacsapatának kapusa. Az egyetemi csapat tagjaként háromszor nyert aranyérmet a Műszaki Felsőoktatási Sport Napokon, 2012-ben a Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságban ezüstérmes lett. Az idei szezonban pedig az együttes első helyezést ért el az NBI/B-ben, így szeptembertől az NBI-ben fog szerepelni.

Az évenkénti jó tanuló-, jó sportoló elismerések, a szemeszterenként a sportösztöndíjra pályázó hallgatók teljesítményének elbírálásában is aktívan részt vesz. Munkájával Somogyi Ádám kiemelkedően járult hozzá a Széchenyi István Egyetem sportjának fejlesztéséhez – olvasható a méltatásban.

Forrás:
Winkler Csaba
kommunikációs titkár, SZE