Elevator Pitch Competion 2011, Budapest

A tavaly első ízben megrendezett Elevator Pitch Competition (EPC) befektetői rendezvénysorozaton prezentált 25 korai fázisú (startup) vállalkozás közül 5 csapat 1 milliárd forintot meghaladó összegben vont be tőkét. Az esemény elődöntőinek idén is a Budapesti Értéktőzsde ad otthont április 14. és május 5. között.

Az Elevator Pitch Competition egy formabontóan izgalmas programsorozat, ahol a résztvevő projekteknek mindössze 2 perc áll rendelkezésükre, hogy felkeltsék a befektetők figyelmét. A sorozat célja a nagy növekedési képességű (startup) vállalkozások és magánbefektetők kapcsolódásának hatékonyabbá és közvetlenebbé tétele. A működőképes üzleti stratégiával rendelkező projektek számára nincs iparági megkötés, cég megléte nem kötelező. Az egyetlen feltétel, hogy első vagy második tőkebevonásukat tervezzék.

"Az elején lehetetlennek tűnt, hogy 2 percben összefoglaljam azt amivel 3 évet foglalkoztam és órákig tudok róla beszélni. De örökre megtanultam, hogy megfelelő szervezéssel 2 perc bőven elég ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjem:

A verseny megnyerését követően a második nap keresett meg az a kockázati tőke társaság, akivel végül aláírtuk a befektetési szerződést."
Rétai Martin, a 2010-es EPC győztes projekjének alapítója (PocketGuide)

Projekt jelentkezés: http://epc.colabs.hu/projekt-jelentkezes
Befektetői regisztráció: http://epc.colabs.hu/befektetoi-regisztracio
EPC honlap: http://epc.colabs.hu/