Győrben megbecsülik a jó tanuló, sikeres élsportoló egyetemistákat

A Széchenyi István Egyetem jó tanulmányi eredményt elért, sikeres élsportolói tevékenységet felmutató hallgatói 1977-től pályázhatnak a „Jó tanuló - jó sportoló” elismerésre. Az elmúlt tanév tanulmányi és sporteredményei alapján a nyertes négy hölgy – Földes Tímea, Szakály Zsófia, Szabó Emese és Gerháth Fanni - az Egyetem 2016. szeptember 5-én, hétfőn 10 órakor tartandó tanévnyitó ünnepségén veheti át a díjat. 

Az első helyezett Földes Tímea neve felkerül a Győr Városi-Egyetemi Csarnok aulájában található, az eddigi nyerteseket megörökítő emlékfalra.
A verseny első helyezettje Földes Tímea nemzetközi tanulmányok BA szakon tanul. Tanulmányi átlaga             4,67. Sportága a kempo, egyesülete a Kempo Klub, Csicsó (Szlovákia). Edzője Bajnóczi Roland. Kiemelkedő sporteredménye az Európa Bajnokságon elért I. helyezés, a Szlovák Bajnokság I. helyezése.
A pályázat második helyezettje Szakály Zsófia joghallgató, aki egyetemi tanulmányai alatt minden évben dobogós helyezést ért el a pályázaton. Legutóbbi tanulmányi átlaga 4,7. Sportága a triatlon, egyesülete a Tiszaújvárosi Triatlon Klub. Edzői: Lehmann Tibor, Liszkai Zsuzsa és dr. Szakály Zsolt. Kiemelkedő sporteredménye a XXV. Remat Tisza Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon elért I. helyezés.
A versenyen harmadik lett Szabó Emese munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási BA szakos hallgató. Tanulmányi átlaga 3,91. Sportága a lovaglás, díjugratás. Sportegyesülete a Szigetköz Lovas Klub, edzője Horváth Gábor. Kiemelkedő sporteredménye a CSN-B nemzetközi versenyen (Ebreichsdorf, Ausztria) elért I. helyezés, az Országos fedettpályás díjugratásban megszerzett III. hely.
A pályázat negyedik helyén Gerháth Fanni gazdálkodási és menedzsment BA képzésen tanuló hallgató végzett. Tanulmányi átlaga 3,54. Sportága a kézilabda, egyesülete a Mosonmagyaróvári Kosárlabda Club, edzője Varga József. Kiemelkedő sporteredménye a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon csapatban elért aranyérem.