Kiskutatók Akadályversenye 2011

A Széchenyi István Egyetem a 2011. évi Kutatók Éjszakája programsorozat keretében ismét versenyt hirdet gyerek- és tanuló csoportoknak az alábbi korcsoportokban:

Image

  • 7-10 éves korosztály
  • 11-14 éves korosztály
  • 15-18 éves korosztály

Az akadályversenyre 2011. szeptember 23-én (pénteken) 14.00 – 17.00 óra között kerül sor az Egyetem épületén belül (Győr, Egyetem tér 1.).

A verseny leírása:

A csoportok akadályversenynek megfelelően kialakított útvonalon keresztül bejárják az Egyetemünkön működő laborokat. Minden állomáson ellenőrzött körülmények között, korosztályuknak megfelelően összeállított, kreatív feladatokkal versenyeznek (pl. ki tudja a legmesszebbre elrepíteni a saját készítésű papírrepülőgépét).

A tanulók sok-sok tudományterülettel ismerkedhetnek meg, míg az érettségi előtt állók az Egyetemmel, az itt tanulható szakokkal.

A verseny nem igényel különös felkészülést, a kérdések a korcsoportnak megfelelő tudásszint szerint vannak összeállítva.

A verseny előzetes regisztrációt igényel! Kérjük, hogy a max. 20 fős csoportok mellé jelöljenek ki egy fő felnőtt kísérőt is.

Regisztrációt az alábbi on-line űrlap eljuttatásával kérjük

ŰRLAP

2011. szeptember 12-ig

A verseny végén kategóriánként győzteseket hirdetünk, illetve minden kisdiákot tiszteletbeli kistudóssá, kiskutatóvá avatunk.

Ünnepélyes eredményhirdetés:  16.30 és 18.00 órakor az Egyetem C1 és D1 nagyelőadójában.

Bővebb tájékoztatást a 96/503-418-as telefonon, valamint az mmzs@sze.hu és az inagy@sze.hu e-mail címen kaphatnak.