Sikeresen lezajlott a tavaszi TMDK

A Széchenyi István Egyetem 2012. április 25-én, szerdán tartotta meg az intézményi Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciáját.

Az immáron 19. alkalommal megrendezésre kerülő konferencia szervezési munkálatait a kari és intézeti Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács felelősök látták el. Munkájukat a félév során egy 25 hallgatóból álló ösztöndíjas csapat segítette. A rendezvényt népszerűsítő kampány előzte meg, amely során a tanszékeknek lehetőségük nyílt TMDK témáik bemutatására, az érdeklődő hallgatók pedig közvetlenül az oktatóknak, illetve a tapasztalt TMDK-résztvevő hallgatótársaiknak tehették fel kérdéseiket. A konferencia indulóinak felkészüléséhez három képzési nap keretében nyújtottak segítséget az Egyetem munkatársai, illetve külsős szakemberek.

A rendezvényen résztvevő 216 egyetemi hallgató 32 szekció keretében összesen 195 előadáson mutatta be tudományos, művészeti pályamunkáit, törekvéseit. A témák kitűnően reprezentálták az intézmény valamennyi szakterületét, a konferencián hagyomány szerint a győri Egyetem zeneművészeti képzésének legeredményesebb hallgatói is szerepeltek. A folyamatos szakmai ellenőrzést gyakorló 117 konzulens között megtalálhattuk a tanszéki mérnöktől az egyetemi tanárig az intézmény valamennyi tanszékének oktatóit. Az előadások szakmai minősítéséért 123 zsűritag volt felelős. A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia az esti órákban megtartott eredményhirdetéssel zárult. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet hallgatóiból álló harsona kvartett nyitotta meg. A díjak átadása előtt Konczosné Dr. Szombathelyi Márta TMDT elnök, valamint Prof. Dr. Rechnitzer János általános- és tudományos rektorhelyettes mondott beszédet.

Mindösszesen 42 első díj, 28 második díj, 18 harmadik díj és 23 különdíj került kiosztásra (összesen 111 db díj). A konferencián 85 hallgató szerzett jogosultságot a 2013 tavaszán megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

A díjak átadását követően a TMDK Mentor Program eredményhirdetésére került sor. A program célja, hogy a TMDK terén tapasztalt hallgatók mentorként segítsék a kezdő „tédékázókat”. A tudományos diákköri mozgalom jelképét, azaz a baglyot formázó díjat ebben az évben Farkas Ádám, V. évfolyamos Jogász szakos hallgató vehette át.

A Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács elnöke, Konczosné Dr. Szombathelyi Márta egyetemi docens záróbeszédében eredményesnek minősítette a konferenciát, hiszen az őszi félévhez képest hagyományosan kisebb létszámmal induló tavaszi forduló esetében a résztvevők száma kimagasló volt.

A konferencián helyezést elért hallgatók listája innen elérhető.