Szörényiné Dr. Kukorelli Irén kitüntetésben részesült

Négy akadémikus és az MTA több doktora is magas állami kitüntetésben részesült Szent István napja, augusztus 20. alkalmából a Pesti Vigadóban. A Magyar Érdemrend közép-, tiszti- és lovagkeresztjével, valamint a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetettek névsorára többek között Lovász László, az MTA elnöke tett indítványt.

A kitüntetéseket Áder János köztársasági elnök adományozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, illetve Fazekas Sándor földművelésügyi és Pintér Sándor belügyminiszter javaslata nyomán. Az elismeréseket az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat keretében Balog Zoltán adta át a Pesti Vigadó épületében.

Az ünnepségen Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott Szörényiné Dr. DSc Kukorelli Irén, az MTA doktora, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének tudományos tanácsadója, a Széchenyi István Egyetem Regionális-tudományi és Közpolitikai Tanszékének egyetemi tanára a földrajztudomány neves szakértőjeként elért, a hazai terület- és vidékfejlesztést szolgáló, nemzetközi szinten is jelentős kutatási és fejlesztési eredményei, valamint kiemelkedő szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.