TMDK Mentor program

SZE TMDK Mentor program


Mentor értékelési kérdőív konzulenstől: ITT kitölthető

Mentor értékelési kérdőív mentorálttól: ITT kitölthető


A Széchenyi István Egyetem 2012/2013-as tanév őszi félévében ismét TMDK Mentor programot hirdet az alábbiak szerint:

A program célja, hogy a lelkes, már tapasztalt és eredményes „tédékázó” hallgatók mentorként próbálják a siker felé vezető útra terelni hallgatótársaikat.

A feladat lényege, ha egy hallgató korábbi TMDK konferencián eredményt (I-III helyezést vagy Különdíjat, vagy OTDK-n részvételi lehetőséget) ér el, jogosulttá válik, hogy belépjen a SZE TMDK Mentorhálózatba, amennyiben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.

A mentor feladatai:

A TMDK pályázót a TMDK dolgozat és előadás kidolgozása során a hallgatói mentor támogatja tapasztalataival, ötleteivel, segíti a kapcsolattartását a konzulens oktatóval, esetleges külső közreműködőkkel, felkészíti a TMDK konferencia környezetére, a sikeres előadásra.

A mentorált feladatai és lehetőségei:

A TMDK dolgozat készítése alatt folyamatosan konzultálhat, kérheti mentora segítségét, hogy minél magasabb szintű eredmény születhessen. A TMDK konferencia után pedig egy értékelést kell adnia mentora munkájáról.

Ha mentor szeretnél lenni:

A fő cél, hogy a mentor önállóan kezdje meg munkáját, tehát a mentornak már a kiválasztott mentoráltjával kell jelentkeznie a programba, de ha ilyet nem sikerül találnia, akkor a TMDK konferenciákon indulni vágyó hallgatóknak van lehetőségük egy a témakörüknek megfelelő hallgatói mentor segítséget igényelniük egy adatbázis alapján. Ebben az esetben azonban nem biztos, hogy mentorként tud tevékenykedni, ha nem találunk neki mentoráltat. Ezért kell keresni az oktatókat és a fiatalabb hallgatótársakat.

Ha nincs mentoráltad, akkor először is regisztrálnod kell a http://tud.sze.hu honlapon a tehetséggondozáslink alatt. Miután véglegesítetted az űrlapod, a fontos információkat rólad közzé tesszük, hogy megtaláljanak a mentort kereső hallgatók.

Ha van mentoráltad, akkor személyesen be kell regisztrálnotok az Igazgatási Épület 204-es szobájában. A bejelentkezés folyamatos, de utolsó határideje 2012. november 5. 14:00. A bejelentkezéshez szükséges regisztrációs lapot innen tudjátok letölteni, ezt kell személyesen leadni.
 

Egy mentor maximum két dolgozatnál végzett munkájáért részesülhet jutalmazásban. Ha mentor vagy, attól függetlenül te is részt vehetsz a TMDK-n, csak nem lehetsz még mentorált is.

Ha mentort szeretnél:

Ha nincs kihez fordulnod, nehéz elkezdeni a választott témád, vagy nem vagy elég jártas egy tudományterületen és szeretnél segítséget, akkor lépj fel a http://tud.sze.hu honlaponra és a tehetséggondozás link alatt megtalálhatod a mentornak jelentkezett hallgatókat, akik adatlapja alapján ki tudod szűrni, hogy ki az, aki neked biztosan tud segíteni. Ez után csak fel kell venni vele a kapcsolatot, és utána be kell majd jelentkeznetek az Igazgatási Épület 204-es szobájában. A bejelentkezés folyamatos, de utolsó határideje 2012. november 5. 14:00.

 

TMDK Mentor hallgató lehetőségei:

  • jutalmazásban részesülhet a munkájának megfelelő mértékben (ösztöndíj)
  • lehetőséget nyer a „Hallgatók a Tudományért” díj elnyerésére
  • stressz nélkül fejlesztheti vezetői képességeit
  • első lépés a sikeres karrier felé
  • jól mutat az önéletrajzban

TMDK pályázó hallgató lehetőségei:

  • hallgatói szemszögből kap lehetőséget a felkészülésre
  • gyakorlati információkhoz jut a konferencia részvételt illetően
  • hallgatói „útmutató” a témákhoz, konzulensekhez
  • plusz támogatás a sikerhez
  • érdekes korábbi aktuális témák továbbvitelének lehetősége

 

A program zárásaként minden félévben meghirdetjük a „Hallgatók a Tudományért” díjat, melyet a mentoráltak és a konzulensek értékelése alapján adunk a legjobb mentornak.

 

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a lehetőség, a http://tud.sze.hu honlapon a tehetséggondozás link alatt találsz bővebb információt a programról és a jelentkezés módjáról.

 

Sok sikert kívánunk minden TMDK pályázónknak és várjuk a nyerteseket a mentorhálózatba!