Tudomány Győrben Mindenkinek bemutatás

A Tudomány Győrben Mindenkinek program részeként 2010-ben és 2011-ben a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja tudományos előadássorozatot szervez az Universitas-Győr Nonprofit Kft.  közreműködésével. A rendezvénysorozat elemei közül kettő – a „Széchenyi Tudományos Est” és a „jUNIor Egyetem” – a TÁMOP 4.2.3-08/1-2008-0011 projekt támogatásával valósul meg. Mindkét előadássorozat célja az egyetem tudományos eredményeinek népszerűsítése.

A rendezvények egységes arculatot hordoznak, célcsoportjuk azonban elválik egymástól. A „jUNIor Egyetem” előadásaira elsősorban a középiskolás diákokat, míg a „Széchenyi Tudományos Est” alkalmaira az egyetem társadalmi, gazdasági partnereit, oktatóit, kutatóit, hallgatóit várjuk.

Előadóink, a Széchenyi István Egyetem oktatói, közérthetően és a célcsoportok számára élvezhetően mutatnak be egy-egy tudományos témát, kiemelt kutatási eredményt. Az előadások audiovizuális rögzítése lehetővé teszi, hogy a TÁMOP 4.2.3-08/1-2008-0011 projekt támogatásával létrejövő tudományos portálon a későbbiekben is hozzáférhetővé tegyük az előadásokat az érdeklődők számára.

Félévente 5 előadás teszi lehetővé az érdeklődők számára a betekintést a tudomány világába; az aktuális félév részletes programját külön programfüzet tartalmazza.

Törekvésünk találkozott két győri szervezet, a Kisalföld napilapot kiadó Lapcom Kft. és a Nyugat-magyarországi Egyetem győri Apáczai Csere János Kara szándékával – az ő közreműködésükkel, projektünkhöz kapcsolódva kerül megrendezésre hasonló tematikával és azonos arculati elemek felhasználásával a Nyugdíjas Egyetem előadássorozata.

Így valamennyi korosztály tagjai a kifejezetten nekik szóló tudományos előadások által bővíthetik ismereteiket.