VEAB Kiemelkedő Ifjú Kutatója

Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága pályázatot hirdet pályakezdő és fiatal kutatók számára a “VEAB Kiemelkedő Ifjú Kutatója” díj elnyerésére a műszaki tudományok és az élő és élettelen természettudományok területén

A tudományos utánpótlásképzés ösztönzése érdekében az MTA Veszprémi Területi Bizottsága pályázatot hirdet a „műszaki tudományok" és az „élő és élettelen természettudományok” területén tevékenykedő fiatal kutatók jelentős tudományos eredményeinek elismerésére.
A díjra azok a kutatók pályázhatnak, akik a pályázat évében legfeljebb 35. életévüket töltik be, és a Veszprémi Akadémiai Bizottság működési területén végzik tudományos tevékenységüket. Összesen négy, egyenként 250 ezer Ft összegű díj nyerhető. Külön értékeljük a PhD fokozattal rendelkező, illetve a még doktori fokozatuk megszerzése előtt álló kutatókat, mindkét kategóriában két-két díjat osztunk ki. Az elbírálásnál előnyt élveznek azok a kutatási eredmények, amelyeknek megvalósult gyakorlati alkalmazásuk is van.  A díjakat azon fiatal kutatók nyerhetik el, akik a műszaki- vagy az élő és élettelen természettudományok területén jelentős eredményeket értek el, amelyet az alábbiak igazolnak:
- a jelölt eddigi tudományos eredményeit bemutató 5-10 oldalas pályamű;
- publikált szakcikkek és könyvek; független hivatkozások;
- elfogadott szabadalmak, megvalósult gyakorlati alkalmazások (ha vannak ilyenek).

 

A pályázatokat a VEAB elnöke által felkért zsűri bírálja el, amelyet a VEAB elnöke vezet. A zsűri fenntartja magának a jogot ahhoz, hogy nem megfelelő színvonalú pályázatok esetén ne osszon ki minden díjat. A díjak kiosztására a VEAB decemberi közgyűlésén ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázatokat a megadott szempontok alapján kell személyesen vagy postán át benyújtani két példányban a VEAB szervező titkárához (Fenyvesi Ottó, VEAB, 8200 Veszprém, Vár u. 37.) és email-ben a titkar@veab.mta.hu címre. A döntésről a kitüntetetteket a VEAB elnöke november 15-ig értesíti.

 

A pályázatok beadási határideje 2011. szeptember 30.

 

Várja a pályázatokat az MTA Veszprémi Területi Bizottsága