A győri egyetem negyvenkét Köztársasági Ösztöndíjasa

A 2013/2014-es tanévben a Széchenyi István Egyetem 42 felsőbb éves hallgatójának adományozott Köztársasági Ösztöndíjat az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztérium. Köztársasági ösztöndíjat - tanulmányi és szakmai eredményeik elismerése, annak megtartása céljából - a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, a szakmai területen is kimagasló munkát végző hallgatók kaphatnak. A köztársasági ösztöndíjat a hallgatók pályázata, az egyetem által javasolt rangsor alapján a miniszter személyre szólóan adományozza. Az ösztöndíj havi összege a 2013/2014. tanév első négy hónapjára 34 ezer Ft, a tanév következő hat hónapjára pedig a 2014. évre hatályos költségvetési törvény által meghatározott összeg. A győri Széchenyi István Egyetem oktatási tevékenységét fémjelző kiválóságok szeptember 2-án, hétfőn 10 órakor, a Városi-Egyetemi Csarnokban tartandó tanévnyitón vehették át a Köztársasági Ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelet.

A kiváló munkát elismerő ösztöndíjat vehette át a győri, ápolás és betegellátás szakos Király Renáta (a helyi Péterfy Sándor Evangélikus Gimnáziumból jött a Széchenyi István Egyetemre), a szintén ezen a szakon tanuló, győri Pap Kitti (Bercsényi Miklós Szakközépiskola, Győr), a budapesti előadóművészet-klasszikus gordonka szakos Szabó Eszter Tünde (Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, Budapest), a bajóti, építész szakos Flórián Dávid (Eötvös József Gimnázium, Tata), a faddi, szintén építész-jelölt Péter Zsuzsanna      (Vetési Albert Gimnázium, Veszprém), négy építészmérnöki szakos hallgató: a várpalotai Fekete Dániel (I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Székesfehérvár), az óhídi Födelmesi Tamás László (Vajda János Gimnázium, Keszthely), a szentgotthárdi Hován Gabriella Réka (Vörösmarty Mihály Gimnázium, Szentgotthárd) a bábolnai Molnár Ágnes (Krúdy Gyula Gimnázium, Győr), a keszthelyi Pati Barbara (Vajda János Gimnázium, Keszthely) s a ravazdi, gazdálkodási és menedzsment szakos Szaló Annamária (Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr). A rangos elismerés birtokosa lett a soproni gépészmérnök-jelölt Németh Zsuzsa (Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégium, Sopron). Négy járműmérnöki képzésben részt vevő hallgató lett ösztöndíjas: a polgárdi Kisteleki Péter (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár), a móri Schweighardt Attila (Táncsics Mihály Gimnázium, Budapest), a soproni Zimmer Norbert (Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium, Sopron) és a győri Ferenec Tibor, aki a Szlovák Műszaki Egyetemről jött a német nyelvű képzésre.

Négy jogász hallgató szerepel a legkiválóbbak között: A győri Hancz Patrik (Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr), a pápaiHegedűs Laura (Türr István Gimnázium, Pápa), a szombathelyi Komp Bálint János (Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium, Szombathely) és a győrladaméri Trenyisán Máté (József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Ózd).

A répceszemerei Csider Patrik Kristóf  (Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola, Szombathely) és a bakonycsernyei Temesi Melinda (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár) szakja a kereskedelem és marketing. A balatonlellei, Klasszikus hangszerművész - Klasszikus klarinétművész szakos Hegedüs Petra a fonyódi Mátyás Király Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskolából jött a győri zeneművész képzésre, az őriszentpéteri Páti Dóra (Kanizsai Dorottya Gimnázium, Szombathely) környezetmérnöki szakos.

A közlekedésmérnöki szakosok közül heten lettek Köztársasági Ösztöndíjasok. Az esztergomi Báder Zsolt (Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Esztergom), a ballószögi Csavajda Péter (Katona József Gimnázium és Számítástechnikai Szakközépiskola, Kecskemét), az esztergomi Garamvölgyi Ádám  (Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Esztergom), a budapesti Horváth Bálint (Szentendrei Református Gimnázium, Szentendre), a szegedi Ifj. Fehér István Róbert (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged), a veszprémvarsányi Pethő Szandra (Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr), a fertődi Radics Zsuzsa (Szent-Györgyi Albert Középiskola, Győr).

A jáki Homor Nikolett (Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola, Szombathely) és veszprémi Varga Dóra (Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, Veszprém) a közszolgálati szakon tanul. A töltéstavai Horváth Babett (Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr) és a kadarkúti Jakab Ádám       (Pécsi Tudományegyetem) a logisztikai menedzsment képzés résztvevője. A dunaszerdahelyiMarczell Márta (Széchenyi István Egyetem) a marketing szakon tanul. A soproni Frikton Gábor (Széchenyi István Gimnázium, Sopron) mechatronikai mérnök-jelölt. A nemzetközi tanulmányok szakon tanul a győri Borbély Tímea (Krúdy Gyula Gimnázium, Győr) és a sárvári Gömböcz Dóra (Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakközépiskola, Sárvár).

A villamosmérnök-jelöltek hárman lettek az ösztöndíj kedvezményezettjei: a győr Módos Máté (Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr), a szintén győri Tüű-Szabó Boldizsár Vilmos (Révai Miklós Gimnázium, Győr) és a budapesti Unger Tamás István (Puskás Tivadar Távközlési Technikum, Budapest).

Forrás:
Winkler Csaba
kommunikációs titkár